WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (2024)

Windows Admin Center (WAC) is de nieuwe browsergebaseerde beheertool die door Microsoft is ontwikkeld voor het bewaken en beheren van Windows-servers, failoverclusters en hyper-converged clusters.

De Dell Microsoft Storage Spaces Direct (S2D) Ready Nodes bieden softwaregedefinieerde storagebouwstenen (SDS) om zeer beschikbare en zeer schaalbare hyperconverged infrastructuur (HCI) te creëren. Deze kant-en-klare knooppunten zijn vooraf geconfigureerd met gecertificeerde componenten en gevalideerd als de bouwstenen in een Storage Spaces Direct-oplossing met Dell netwerkswitches en maken een vereenvoudigde bestelling mogelijk en verminderen implementatierisico's. Dell biedt binnen deze bouwstenen verschillende configuratieopties om aan verschillende capaciteits- en prestatiepunten te voldoen. De HCI-clusters die op deze bouwstenen zijn gebouwd, kunnen moeiteloos worden bewaakt en beheerd met behulp van het Windows Admin Center.


Windows Admin Center installeren

WAC is beschikbaar als gratis download in het Microsoft Downloadcentrum en kan worden geïnstalleerd op systemen met Windows 10, Windows Server 2016 of Windows Server versie 1709. WAC kan rechtstreeks op een beheerd knooppunt worden geïnstalleerd om zichzelf en andere knooppunten in de infrastructuur te beheren, of op een afzonderlijk beheerstation om de HCI-knooppunten op afstand te beheren. Het is mogelijk om hoge beschikbaarheid (HA) voor WAC te implementeren met behulp van failoverclustering. Wanneer WAC wordt geïmplementeerd op knooppunten in een failovercluster, fungeert het als een actief-passief cluster dat een zeer beschikbare WAC-instantie biedt.

De WAC-installatiewizard is eenvoudig te begrijpen en voert de configuratie uit die vereist is voor WAC-functionaliteit. Dit omvat het maken van een zelfondertekend certificaat en het configureren van een vertrouwde hostconfiguratie voor externe knooppunttoegang. U kunt optioneel de vingerafdruk van het certificaat opgeven die al aanwezig is in het lokale certificaatarchief van het doelknooppunt. Standaard luistert WAC op poort 443, die tijdens het installatieproces kan worden gewijzigd.

WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (1) Opmerking: Het automatisch gegenereerde zelfondertekende certificaat verloopt na 60 dagen. U moet een door de certificeringsinstantie CA verstrekt SSL-certificaat gebruiken als u WAC in een productieomgeving wilt gebruiken.

Zie het Microsoft-artikel Windows Admin CenterWAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (2)installeren voor volledige hulp bij het installeren van WAC op Windows Server 2016 met desktopervaring of Server Core.

WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (3) Opmerking: In het bovenstaande artikel wordt ervan uitgegaan dat u het Dell Microsoft Storage Spaces Direct Ready Node-cluster hebt geïmplementeerd met behulp van de implementatierichtlijnen.

Zodra de installatie is voltooid, kan WAC worden geopend op https://managementstationname:443.

Afbeelding 1 toont de WAC-interface tijdens de eerste aanmelding.

WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (4)

Afbeelding 1 - WAC-startscherm


Adding HCI Cluster Connection

Nu kan het hypergeconvergeerde cluster op basis van Dell Microsoft Storage Spaces Direct Ready Nodes worden toegevoegd als verbinding voor bewaking en beheer. Dit doet u door naar Windows Admin Center > Hyper-Converged Cluster Manager te gaan. Dit wordt weergegeven in Figuur 2 en het scherm wordt weergegeven in Figuur 3.

WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (5)
Afbeelding 2
- Toegang tot HCI Cluster Manager


WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (6)
Afbeelding 3 - HCI-cluster toevoegen

In het scherm Hyper-Converged Cluster Connections dat wordt weergegeven in Afbeelding 3, wordt door te klikken op + Toevoegen de wizard Hyper-Converged Cluster Connection toevoegen geopend, zoals weergegeven in Afbeelding 4.

Voordat u het cluster toevoegt aan de beheerde hypergeconvergeerde clusterknooppunten, moet u ervoor zorgen dat u een cumulatieve update van april 2018 of later hebt geïnstalleerdWAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (7) op de Windows Server 2016-systemen. De API's die nodig zijn voor het beheren van HCI op basis van Windows Server 2016 zijn alleen beschikbaar als de CU van april 2018 is geïnstalleerd.

Zorg er ook voor dat de SDDC-clusterbronnen beschikbaar zijn in het cluster. Dit kan worden bevestigd door de volgende PowerShell-opdracht uit te voeren:

Add-ClusterResourceType-Name "SDDC Management" -dll "$env:SystemRoot\Cluster\sddcres.dll" -DisplayName "SDDC Management"

WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (8) Opmerking: De SDDC Management resource is alleen beschikbaar op systemen met de CU van april 2018. De bovenstaande opdracht mag alleen op één van de clusterknooppunten worden uitgevoerd. Afbeelding 4

WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (9)
Afbeelding 4 - HCI-clusterverbinding

Zoals weergegeven in afbeelding 4, detecteert het invoeren van de cluster FQDN het cluster en de knooppunten die deel uitmaken van het cluster. Als u op Toevoegen klikt, configureert u WAC voor het bewaken en beheren van het HCI-cluster. Een HCI-cluster dat aan WAC is toegevoegd, wordt weergegeven in afbeelding 5. Het cluster dat u in afbeelding 5 ziet, is een hybride configuratie met 2 knooppunten met 2x SSD voor cache en 4x HDD voor capaciteit.

WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (10)
Afbeelding 5 - HCI-cluster wordt beheerd in WAC


Toegang tot HCI-cluster

Als u op de naam van het cluster klikt dat wordt weergegeven in de Hyperconverged Cluster Connections, wordt het dashboard geopend voor het HCI-cluster dat u hebt toegevoegd aan WAC. Dit is weergegeven in figuur 6.

Dit dashboard biedt de realtime prestatieweergave van het HCI-cluster. Deze weergave bevat het totale IOPS, de gemiddelde latentiewaarden, de bereikte doorvoer, het gemiddelde CPU-, geheugen- en storagegebruik van alle clusterknooppunten. Dit dashboard biedt een samengevatte weergave van de Ready Nodes met stations, volumes en status van virtuele machines. U kunt inzoomen op waarschuwingen door op de waarschuwingstegel in het dashboard te klikken.

WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (11)
Afbeelding 6 - HCI-dashboard in WAC

Als u op Servers klikt in het deelvenster Extra en naar het tabblad Inventaris gaat, worden de servergegevens weergegeven, zoals wordt weergegeven in Afbeelding 7.

WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (12) Opmerking: Zoals eerder vermeld, zijn de bovenstaande prestatiecijfers voor een cluster met 2 knooppunten van Dell Microsoft Storage Spaces Direct Ready Node met een hybride schijfconfiguratie, zoals weergegeven in Afbeelding 8. Imago 7

WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (13)
Afbeelding 7 - Serverinventarisatie in WAC

Zoals weergegeven in afbeelding 7, zijn de knooppunten die deel uitmaken van het HCI-cluster de bouwstenen voor een Dell Storage Spaces Direct HCI-cluster.

Door in het linkerdeelvenster naar Schijfinventaris > te gaan, ziet u de schijfinventaris van de clusterknooppunten, zoals weergegeven in Afbeelding 8.

WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (14)
Afbeelding 8
- Schijfinventarisatie in HCI-cluster

Zoals te zien is in afbeelding 8, is dit HCI-cluster gebouwd op 2 Dell Microsoft Storage Spaces Direct Ready nodes met elk 2 x 800 GB SSD's voor cache en 4 x 2 TB HDD's voor capaciteitsschijven.


Bronnen

WAC-bewaking en -beheer van hyperconverged infrastructuur op Dell Storage Space Direct Ready nodes (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 5919

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.